Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου για την κινητοποίηση στην Εφορία

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ 

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  10  ΟΚΤΩΒΡΗ 8.00πμ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  

Συνάδελφε  έμπορε – αυτοαπασχολούμενε – βιοτέχνη,

Η κατάσταση που ζούμε χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, η δουλειά μας λιγοστεύει και ο τζίρος πέφτει, Χρήματα δεν υπάρχουν για να καλύψουμε ούτε τα έξοδα , χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις σε όλη την χώρα βάζουν λουκέτο, οι ακάλυπτες επιταγές και οι συναλλαγματικές σημειώνουν απανωτά ρεκόρ, οι κατασχέσεις για χρέη στις τράπεζες, οι εξώσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, 500.000 οφειλέτες είναι στις λίστες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Μαζί με όλα  αυτά χιλιάδες  από μας δεν  μπορούμε  να  καλύψουμε τις  ασφαλιστικές μας εισφορές  με αποτέλεσμα  να μην μας δίνεται  το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε. Το ίδιο  ισχύει  και  για τους συναδέλφους  που κλείνουν  με αποτέλεσμα να μένουν την επόμενη μέρα ανασφάλιστοι και  χωρίς επίδομα ανεργίας παρότι  μας βάζουν να πληρώσουμε εισφορά αλληλεγγύης.

 Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι απανωτές φοροεπιδρομές μας στερούν και ότι μένει από το μεροκάματο το τελευταίο διάστημα είχαμε την επιβολή του φόρου  επιτηδεύματος, τα χαράτσια της ΔΕΗ, την μείωση του αφορολόγητου, τις περαιώσεις, τις έκτακτες εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης. Και τώρα έρχεται η χαριστική βολή με την κατάργηση του αφορολόγητου και την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή ο οποίος αναμένεται να είναι από 30%-40%.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε. Δώσαμε μια πρώτη απάντηση με τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και το κλείσιμο καταστημάτων στις 26 του Σεπτέμβρη. Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μας μπορούμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στο κλείσιμο των μαγαζιών, στην ανεργία, στην εξαθλίωση. Αύριο, η κατάσταση για όλους θα είναι χειρότερη, αν δεν ξεσηκωθεί κύμα αντίστασης και οργανωμένου αγώνα για αναχαίτιση της άγριας επίθεσης που είναι σε εξέλιξη. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που τα δίνει όλα στα μονοπώλια, που φορτώνει τα βάρη της οικονομικής κρίσης σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Όλοι  την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στην εφορία Νέου Ηρακλείου

Advertisements