Κινητοποίηση Λαϊκών Επιτροπών για να μην κλείσουν νοσοκομεία

Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση των Λαϊκών Επιτροπών Πατησίων – Κυψέλης – Γαλατσίου – Νέας Ιωνίας- Μεταμόρφωσης και Νέου Ηρακλείου σήμερα το απόγευμα, με αίτημα να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και κλινική. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Βαρβάρας στα Πατήσια και ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της περιοχής που κατέληξε στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών, του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και του «Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων» τονίζοντας όλοι την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Νικολάου από τη Λαϊκή Επιτροπή Πατησίων – Κυψέλης τόνισε ότι: «Η πάλη για την Υγεία και την Πρόνοια είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της δραστηριότητας των Λαϊκών Επιτροπών, τόσο σε σχέση με το να μην κλείσουν τα νοσοκομεία, όσο και για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ο Χάρης Χουρδάκης από το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας τόνισε ότι : «Σήμερα μέσα στην κρίση, κλιμακώνεται η προσπάθεια για να προχωρήσουν τα σχέδια που είχαν αποφασίσει πριν την κρίση. Θέλουν ο εργαζόμενος να είναι σύγχρονος σκλάβος χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς Υγεία και Πρόνοια, χωρίς το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών του, χωρίς το δικαίωμα στη δουλειά».

Ο Κώστας Μουρδουκούτας από τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας τόνισε ότι: «Ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι. Σήμερα το 2012, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει προχωρήσει, που θα μπορούσαν όλα τα ζητήματα Υγείας να λύνονται για όλο τον λαό, δεν πρέπει να γυρίζουμε πίσω στο ‘ 60. Χρειάζεται λοιπόν, να ανατραπούν τα αίτια που έχουν φτάσει εδώ την κατάσταση και αυτά είναι τα λίγα μονοπώλια που έχουν μείνει στην Υγεία».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Στράτος Τσελάς, πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του «Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων» ενώ η Βάσω ΦΙλιππάτου εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Γ.Ν. Πατησίων» τόνισε την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα.

Πηγή 902.gr

Advertisements